Idei de amenajare, Uncategorized

Amenajeaza o bucatarie in stil rustic cu piatra ornamentala

piatra ornamentala

Pentru orice persoana, bucataria este locul celor mai frumoase amintiri, in care se impletesc imaginile mamei si ale bunicii, aromele copilariei, caldura si sentimentul de siguranta. Daca vrei o bucatarie primitoare, calda, care sa serveasca atat pentru pregatitul hranei, cat si ca loc in care fiecare membru al familiei sa se simta confortabil, un spatiu al comuniunii atat in timpul mesei, cat si pentru povestile de dupa, atunci vei incerca stilul rustic. Pana la mobilier si vesela, un element important al design-ului il reprezinta peretii, pe care poti crea accente unice cu ajutorul oferit azi de piatra ornamentala.

Stilul rustic combina elemente din bucataria de la tara a bunicilor cu atmosfera cabanelor de pe trasee montane sau a hanurilor de altadata. Te gandesti la lemn masiv, dar si la sobe si cuptoare de pamant, functionale sau nu, decorate cu piatra, la materiale si texturi cu aspect brut, neregulat, cat mai aproape de natura.

Cum poti folosi piatra decorativa in bucatarie?

Piatra ornamentala este un material obtinut in mod artificial, care imita aspectul si proprietatile diferitelor roci, avand avantajul eliminarii unor inconveniente ale folosirii pietrei naturale, precum raceala, mucegaiul, pretul ridicat. Intr-o bucatarie amenajata in stil rustic, piatra decorativa poate crea efecte deosebite in combinatie cu grinzile din lemn, ferestrele rotunjite, mobilierul cu aspect vechi, accesoriile din ceramica traditionala sau reinterpretate.

In functie de spatiul bucatariei, poti decora unul sau doi pereti cu piatra, alegand nuante reci de gri pe care sa le pui in evidenta prin caldura coloristica a altor elemente, sau nuante calde pe care sa le racoresti cu pereti vopsiti in alb sau chiar varuiti. De asemenea, te vei gandi la cuptorul de pamant al bunicii, pe care il vei accentua cu acest material deosebit de ofertant ca aspect si durabilitate. O soba, functionala sau nu, decorata cu piatra, va crea cadrul multor povesti si confidente spuse in serile lungi de iarna.

Ramele de sus ale usilor si ferestrelor pot fi evidentiate cu piatra decorativa de interior. Mici polite, rafturi infundate in zid, masca de chiuveta sau masca pentru masina de spalat vase sunt alte optiuni de utilizare a materialului ornamental.

Ce textura si culoare a pietrei ornamentale folosesti in stilul rustic?

Texturile si culorile pentru piatra decorativa in interiorul unei bucatarii amenajate in stil rustic vor fi cele cu aspect cat mai natural, in culori de pamant, asortate dupa bunul plac. In functie de roca imitata, modelele se revedica in diferite zone geografice, ceea ce face ca imaginatia ta sa nu aiba limite in construirea bucatariei de vis.

Poti alege intre imaginea unei cabane din muntii Carpati, un han din secolul al XIX-lea, pana la bucatarii pe care le-ai admirat in calatoriile tale, din diferite colturi ale lumii, de la zona rurala din Anglia sau Toscana pana la casa piticilor din poveste si cabana din inima muntilor a bunicului lui Heidi.

Indiferent de alegerea ta, gama larga de modele, texturi si culori ale pietrei decorative de interior nu iti vor limita imaginatia si optiunile atunci cand vei dori sa iti amenajezi bucataria de vis.