Idei de amenajare, Uncategorized

Caramida aparenta in stilul shabby chic de amenajari interioare

caramida aparenta de interior

Desigur ca nu o singura data ai admirat farmecul pitoresc si romantismul stilului shabby chic in decoratiunile interioare. Termenul a fost folosit incepand cu anii 90, cand Rachel Ashwell a infiintat un magazin de mobilier cu acest nume. Conceptul definea articole reciclate, care imbinau farmecul obiectelor vechi, vintage, elegante cu functionalitatea. De aici s-a nascut un adevarat curent, ale carui caracteristici pot fi usor identificate, iar libertatea si imaginatia ulizatorului sunt nelimitate. Caramida aparenta de interior poate fi folosita cu success pentru a contura un decor shabby chic memorabil.

Caldura pe care o inspira, finisajul bland, rotunjit si usor neregulat al placilor in nuante pastel, fac din caramida decorativa un material usor de imbinat cu piese elegante de mobilier, cu obiecte patinate de timp si textile cu imprimeu floral, in orice incapere a locuintei.

Unde folosim caramida aparenta de interior

Placile de caramida pot fi folosite in amenajarea oricarui spatiu al locuintei, fie ca doresti doar o bucatarie, o baie, un living, un dormitor sau un atelier de lucru, fie ca ti-ar placea ca intregul camin sa poarte amprenta stilului shabby chic. Daca esti adeptul reciclarii functionale sau decorative si ai adunat de-a lungul timpului numeroase obiecte si piese de mobilier, e timpul sa le pui in valoare.

Caramida aparenta poate evidentia un semineu rustic, un perete intreg cu ilustratii, tablouri florale sau obiecte handmade din sfoara impletita, ghivece cu flori atarnatoare, polite cu plante uscate. De asemenea, o camera de baie romantica poate avea un cadru perfect prin folosirea unui perete din acest material versatil. O oglinda veche intr-un living, cu rama masiva poate fi perfect incadrata de caramida decorativa. Nici bucataria nu face exceptie, dimpotriva, placile pot fi amplasate pentru a marca o arcada de trecere catre zona de dining sau peretele din spatele blatului unde se gateste.

Ce nuante si ce texturi de caramida folosim in stilul shabby chic

Printre trasaturile stilului shabby chic se regasesc folosirea albului si a nuantelor pastel, texturile blande, prafuite, cu aspect uzat, lucrurile vechi, cu traditie si valoare sentimentala, reinventate, reinterpretate, folosite in mod creativ. Caramida aparenta recomandata pentru acest tip de amenajare interioara va pastra nota romantica a stilului. Deci vei alege albul mat, de var, usor prafuit, cu margini rotunjite, putin inegale, imitand lucratura manuala. Contururile placilor vor fi accentuate prin folosirea rosturilor sau a unui fundal gri sau maro, intr-un contrast usor, natural, care sa sugereze uzura si trecerea timpului.

Pentru stilul shabby chic, modelele English Brick-00a, English Brick-06, Hand Brick-00, Old Brick-04, dar si Bavaria-00A se integreaza perfect. Placile de caramida amintite au in comun aspectul mat, vechi, prafuit, suprafata fina, dar usor neregulata, colturile rotunjite si nuantele palide, ceea ce le face potrivite intr-un decor romantic cu elemente vechi, rustice. Calitatea materialelor folosite face din caramida aparenta un element durabil, rezistent in timp in locuinta, cu rol atat decorativ, cat si functional, avand rol de izolator termic si fonic.

Usor de instalat si extrem de versatila in privinta modurilor si spatiilor de amplasare, caramida decorativa este un material cu ajutorul caruia poti imagina si pune in aplicare o multime de stiluri in amenajarile interioare.